No Start After Overhaul - Honda Pioneer Forum
 4Likes
  • 1 Post By toodeep
  • 1 Post By Will Harpole
  • 1 Post By Will Harpole
  • 1 Post By toodeep
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 06-14-2017, 08:30 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
No Start After Overhaul

Hey yall! Have a 2016 700 Honda Pioneer. Just did a complete overhaul on the engine due to dirt sucking through the air filter. It started burning oil bad. Everything ran fine besides burning oil. After installing engine i tried to start it. It will not start but will crank over. There is spark and fuel being delivered. I had also checked to make sure the IACV was working properly everything was good there. So i decided to take the exhaust back of and crank it over it starts but wont stay running for more then a minute. Do you think this could be a compression problem?
Will Harpole is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 06-14-2017, 08:50 PM
Super Moderator
 
toodeep's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: South Dakota
Posts: 2,230
Mentioned: 38 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 199 Post(s)
Garage
Did you double check the cam timing? If it's off a tooth it will either not run or run with no power (depending on which way it's off a tooth). I use a flat edge on the head to line the cam gear mark up.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
superfan75 likes this.
toodeep is online now  
post #3 of 5 Old 06-14-2017, 09:02 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
I though thought i did in the process right now removing top end. Will double chwxk everything and let yall know. Thanks for input.
superfan75 likes this.
Will Harpole is offline  
 
post #4 of 5 Old 06-14-2017, 10:11 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
That was the problem off a few teeth thanks for the advice!
superfan75 likes this.
Will Harpole is offline  
post #5 of 5 Old 06-14-2017, 11:40 PM
Super Moderator
 
toodeep's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: South Dakota
Posts: 2,230
Mentioned: 38 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 199 Post(s)
Garage
Anytime, glad you found the problem.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
superfan75 likes this.
toodeep is online now  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome